top of page

Waranti

BROWNBOX OFFICE MALAYSIA menjamin semua produknya terhadap kecacatan pengilangan untuk tempoh 1 tahun dari tarikh penghantaran. BROWNBOX akan membaiki atau menggantikan mana-mana produk dengan komponen atau produk yang setanding, yang berada di bawah penggunaan biasa dan munasabah untuk produk tersebut. Kerosakan atau pembaikan yang timbul daripada penyalahgunaan, kemalangan, vandalisme, atau pengubahan produk daripada keadaan asalnya, TIDAK boleh dianggap sebagai kecacatan pengilangan

Maklumat penting mengenai kulit dan kayu :-

Kulit merupakan produk semula jadi. Parut, rekahan dan lipatan adalah bahan bukti keaslian. Ciri tipikal ini tidak menimbulkan aduan.

Kayu adalah produk semula jadi, yang bermaksud bahawa perbezaan dalam warna, keuntungan, dan struktur tidak boleh selalu dielakkan. Ini terpakai pada warna dalam carta warna dan penghantaran seterusnya. Penghantaran ini tidak memberikan punca aduan.

Kes berikut tidak dilindungi oleh Waranti :-

1. Variasi semula jadi dalam ira kayu, angka atau kehadiran tanda watak.

2. Perubahan dalam kemasan permukaan, termasuk tahan warna, disebabkan oleh penuaan atau pendedahan kepada cahaya.

3. Tanda, parut atau kedutan yang berlaku secara semula jadi pada kulit.

4. Kegagalan akibat haus dan lusuh biasa.

5. Pilling dari tekstil.

6. Padanan warna, butiran atau tekstur bahan semula jadi.

7. Ketahanan warna atau padanan warna tekstil, termasuk padanan tepat dengan keratan, sampel atau kad swatch.

8. Kerosakan daripada objek tajam atau cetakan daripada alat tulis, atau pendedahan berpanjangan kepada cahaya matahari secara langsung.

9. Kerosakan, penandaan atau pewarnaan kusyen disebabkan pendedahan berpanjangan pada berat yang disusun di atas (kerusi boleh tindanan).

10. Perubahan warna mana-mana tekstil berwarna terang disebabkan oleh kekotoran, noda atau pemindahan pewarna daripada pakaian termasuk denim

11. Benda asing melelaskan fabrik dari semasa ke semasa.

12. Produk yang terdedah kepada keadaan persekitaran yang melampau atau yang telah tertakluk kepada penyimpanan yang tidak betul.

13. Merosakkan, mengembang, menanda atau mengotorkan bahagian atas kayu papan serpai berlamina akibat pendedahan kepada cecair.

14. Produk yang diklasifikasikan sebagai Buatan Khas, Buatan Tersuai atau tidak wajar.

Untuk melaporkan tentang segala kerosakan produk, sila e-mailkan kepada pasukan perkhidmatan pelanggan kami ke sales@brownbox.my atau hubungi di talian 0162561933. Dan untuk memudahkan tugas kami, sila sertakan dengan gambar invois, produk dibeli, bahagian kerosakan dan kecacatan produk tersebut.

Proses penggantian produk mungkin mengambil masa sehingga 6 minggu.​

bottom of page